Cevapcici med grönsaksris
Idag blev det cevapcici med grönsaksris, tzatziki och sallad. Mums! Nedan kommer recept för 4 personer...

Cevapcici
700 g blandfärs
Cevapcicikrydda (finns färdig i affären)
Gör såhär: Blanda färsen med den färdiga kryddblandningen. Forma till små avlånga biffar sedan stek på medelvärme tills biffarna är klara.
Grönsaksris
3 dl okokt basmatiris
Ca 7-8 små buketter broccoli (fryst)
2 morötter
0,5 röd paprika
Ca 3 tsk kinesisk soya
Gör såhär: Koka ris enligt förpackningen. Skär broccoli, paprika och morötter i små tärningar och stek till lagom konsistens. När riset är färdigt, blanda ner i stekpannan och tillsätt soyan och stek till allt fått fin färg.
Tzatziki
0,5 burk turkisk yoghurt
0,5 gurka
2 vitlöksklyftor
Salt
Olivolja
Gör såhär: Riv gurkan på rivjärn. Häll gurkstrimlorna i ett durkslag och häll på salt. Pressa ut så mycket vatten som möjligt. Häll ner i en skål och blanda i turkisk yoghurt och pressa i vitlöken. När tzatzikin är klar, ringla över lite olivolja.
Smaklig spis!


