Pasta- och köttfärsgratäng


Pasta- och köttfärsgratäng
500 g blandfärs
350 g okokt fusillipasta
1 burk krossade tomater
2 morötter
1 gul lök
Kryddor (efter smak och tycke)
0,75 dl mjöl
Ca 70 g smör
6 dl mjölk
Vitpeppar
Gör såhär: hacka löken och stek. Häll ner färsen och bryn runt om. Skala och riv morötterna och blanda ner i färsen. Slå på de krossade tomaterna och krydda med valfria kryddor. Låt puttra en stund. Koka under tiden pastan enligt förpackningen. Gör sedan bechamelsåsen: Ta en ny kastrull och smält smöret. Häll ner mjölet och vispa. Fyll på med mjölken och vispa tills du får tjock konsistens. Smaka av såsen med vitpeppar. Varva nu köttfärsröran med pasta och sedan bechamelsåsen. Avsluta med såsen överst! In i ugnen ca 10 min på 200 g.