Karrégryta med potatis

Karrégryta:
Ca 800 g karré
1 gul lök
1 svampbuljontärning
1 kalvbuljongtärning
Ca 2 dl mjölk
2 msk mjöl
3 morötter
Colorit
Gör såhär: putsa karrén från hinnor och skär i grytbitar. Skiva löken i båtar. Häll ner kött och lök i en gryta och stek på hög värme tills köttet fått färg. Slå där efter på vatten i kastrullen så stt köttet täcks. Ta i buljongtärningarna och låt koka på medelvärme i ca 1 timma. Därefter skalar du och skär morötterna i lagom stora bitar och häller i grytan. Fyll upp med mjölk tills du får den mängd sås du vill ha. Färga med lite colorit. Sist tar du mjölet och blandar ut väl med lite vatten i en skål och reder sedan såsen tills lagom konsistens. Klart! Servera med kokt potatis och lingonsylt.